[Dutch] Een van de betere recente platen van Nederlandse bodem

[Dutch] Een van de betere recente platen van Nederlandse bodem

een van de betere platen van Nederlandse bodemStephen Emmer is niet iemand die ons jaarlijks verblijdt met nieuw werk. Logisch ook. De man heeft vele gezichten en houdt zich bezig met talloze artistieke en ook commerciële concepten. Maar als hij een nieuw album uitbrengt, staat de wereld even stil. Met Home Ground komt hij overigens al redelijk snel op de proppen, aangezien zijn zo bejubelde International Blue in 2014 verscheen. Op die plaat werkte hij nauw samen met Bowie-producer Tony Visconti.

Op Home Ground tapt de Nederlander uit een heel ander vaatje. Emmer gaat terug naar de soul, maar dan wel op volstrekt eigen wijze en haast onnavolgbare manier. Deed hij het op zijn vorige plaat nog met mensen als Julian Lennon en Midge Ure, nu heeft hij zwaargewichten uit de soul kunnen strikken. Wat te denken van Chaka Khan, Patti Austin en de inmiddels overleden soulheld Leon EWare?

Maar geweldige gasten maken nog geen goed album. Gelukkig is Home Ground dat wel. Elke nog heeft een eigen verhaal en geluid, maar er is geen moment dat je niet de hand van de geniale Emmer hoort. Samen met de legendarische mixer Bob Power (The Roots, Erykah Badu) maakte hij Home Ground af. Een van de betere recente platen van Nederlandse bodem. Daarnaast hangt er met War Child ook nog eens een goed doel aan vast. Chapeau voor de muzikale en humane Stephen Emmer.

[Jean-Paul Heck, Soundz]

Luister hier naar het album

Koop hier het album op Vinyl, CD of als Download