[Dutch] Zijn bijnaam luidde de ‘seven minute man’

[Dutch] Zijn bijnaam luidde de ‘seven minute man’

stephen emmer home ground project interface interview

Stephen Emmer over zijn nieuwe album Home Ground

Zijn bijnaam luidde de ‘seven minute man’, omdat zijn composities op radio en televisie iedere zeven minuten te horen waren, waaronder tunes van het NOS Journaal, RTL Late Night en tal van andere leaders. Daarnaast schreef hij sinds 2012 de soundtracks voor Holiday On Ice. Zijn muziek onder eigen naam is te vinden op albums als Recitement (2008) en International Blue (2014). De afgelopen twee jaar heeft Stephen zich volledig toegelegd op de mega productie Home Ground, waar hij vijf decennia soulmuziek eert met een bijzonder project waarop wereldberoemde vocalisten als Chaka Khan, Leon Ware, Patti Austin en Frank McComb te horen zijn.

Studios

Stephen Emmer: “We hebben de zangpartijen in allerlei studio’s opgenomen; van Wisseloord tot de Record Plant in L.A. Alles op 24bit/96kHz, met vooroorlogse microfoons en preamps die nog gebruikt zijn in de Motown-dagen. Dat combineerden we later met software als Unreal, BitWiz, GlitchMachine, Reaktor en heel veel UAD plug-ins.

Larry Gold

Ik wilde de sound zien te pakken van de historische, iconische soulmuziek opnamen, waar orkesten op experimentele wijze gebruikt werden. Ik heb allerlei sounds gebruikt; soms eenvoudig met iPhone opgenomen, soms door 50 jaar oude snaarinstrumenten te bespelen. Ook heb ik gewerkt met de legendarische Philly sound-arrangeur Larry Gold. Maar natuurlijk heb ik ook beat-masters ingeschakeld, voor de moderne touch.

Bob Power

De mix en mastering is in New York gedaan. De mix is van Bob Power, de architect van neo-soul en experimentele hiphop, bekend van The Roots en A Tribe Called Quest. De vinyl mastering is van Mark Wilder, die dat ook deed voor Miles Davis en Sting, en de cd- en iTunes mastering werd door Chris Geringer gedaan. Hij is bekend van Drake en Rihanna.”

Het album komt 9 juni uit. Ga naar interface.nl en bekijk de trailer en enthousiaste testimonials van Power en Geringer; verder kun je de eerste singles beluisteren en uitgebreide achtergronden lezen en bekijken.

[Erk Willemsen – Interface]

Luister hier naar het album

Koop hier het album op Vinyl, CD of als Download