[Dutch] Elke zeven minuten is een muziekje van hem te horen op tv

[Dutch] Elke zeven minuten is een muziekje van hem te horen op tv

Stephen Emmer in VPRO Gids Nov 2017Wie is de meest beluisterde muzikant van Nederland? Tiësto? Borsato? Rieu? Fout, het is Stephen Emmer. U weet wel, de zoon van oud-nieuwslezer Fred Emmer, die ook wel de ’seven-minute-man’ wordt genoemd. Niet vanwege bepaalde sportieve of erotische prestaties, maar omdat ooit is berekend dat gemiddeld elke zeven minuten een muziekje van hem op televisie klinkt.

Emmer componeerde onder meer de tunes van het NOS JournaalRTL NieuwsBoulevardLate Night en Editie NL. Dit najaar wordt hij geëerd met een overzichtsprogramma aan boord van alle internationale vluchten van KLM. Op zijn site wordt trots gemeld dat zijn werk daarmee letterlijk wordt uitgezonden naar reizigers over de hele wereld’. (Lees hierover meer in de Holland Herald.)

De ambitie is helder: Emmer wil ook buiten Nederland een ‘seven minute man’ worden. Wat is het geheim achter zijn succes? Bovennatuurlijke krachten, vermoeden wij. Op Wikipedia is te lezen dat hij als kind voodoo-percussie leerde spelen. Zou hij daarom niet naar zijn eigen tunes op televisie willen luisteren, zoals hij in interviews vertelt? Omdat hij weet hoe bezwerend ze zijn?

[Rick de Gier / VPRO Gids]