[Dutch] De zeggingskracht van spirituele, orkestrale soul…

[Dutch] De zeggingskracht van spirituele, orkestrale soul…

Stephen Emmer’s ‘Home Ground’.

Stephen Emmer is een Nederlandse componist / arrangeur en muzikant die van vele markten thuis is. Momenteel werkt hij aan het project Home Ground, waarop meegewerkt is door mensen als Chaka Khan, Patti Austin en de onlangs overleden soul-legende Leon Ware.

In 2014 Stephen lanceerde Stephen het International Blue project, een viering van de kunst van de popcrooner met Glenn Gregory, Julian Lennon, Tony Visconti, Midge Ure en Liam McKahey. Het album – dat werd gepresenteerd in Abbey Road en wereldwijd positief is ontvangen – resulteerde in een ontmoeting van verwante geesten, hetgeen uitmondde in het Holy Holy project van Visconti.

Iconen

Home Ground koppelt de zeggingskracht van spirituele, orkestrale soul aan teksten die van maatschappelijk bewustzijn getuigen. De songs op ‘Home Ground’ worden vocaal uitgevoerd door muzikale iconen van de laatst 5 decennia.

Dat resulteert in een indrukwekkende line-up met de beste soulstemmen die de wereld heeft voortgebracht, zoals Chaka Khan, Patti Austin, Leon Ware, Kendra Foster, Frank McComb, Mary Griffin, Ursula Rucker, Andy Bey en Dwight Trible.

The Roots

Bovendien is het album gemixt door Bob Power (The Roots, Erykah Badu, A Tribe Called Quest) en gemasterd door Mark Wilder (Miles Davis, Sting & Jose James) en Chris Gehringer (Drake, Rihanna, Wu Tang Clan).

War Child

Stephen had meteen al het idee dat War Child perfect zou passen bij de campagne. Vooral omdat ook War Child muziek en creativiteit als een belangrijk handvat gebruikt in hun programma om kinderen te helpen om angst, depressie en agressie te overwinnen. Een substantieel gedeelte van de opbrengst van het album zal dan ook worden geschonken aan dit goede doel, zodat War Child nog meer van ‘onze’ kinderen kan helpen: de best denkbare investering in een toekomstige wereld waar men in vrede leeft.

Home Ground wordt op 9 juni uitgebracht.

[Jazzism]