[Dutch] Stephen Emmer vond bijzonzer stel soulvocalisten…

[Dutch] Stephen Emmer vond bijzonzer stel soulvocalisten…

stephen emmer vond bijzonder stel soul vocalistenStephen Emmer vond bijzonder stel soul vocalisten voor liedjes over een wereld die wordt geteisterd door conflicten.

Producer-componist Stephen Emmer heeft voor zijn nieuwste project een bijzonder stel soul vocalisten (m/v) bij elkaar gezocht en gevonden. Met stemmen die volgens hem de juiste kracht en overtuiging konden geven aan zijn liedjes, die gaan over de huidige tijd waarin de wereld wordt geteisterd door conflicten en rassen- en migratieproblemen.

De klassieke symfonische soul van iemand als Isaac Hayes hoor je terug in de weelderige maar nooit bombastische composities.

Het zijn de stemmen van onder anderen Patti Austin, Chaka Khan en vooral Andy Bey die de meeste aandacht opeisen. Soms wat stijfjes, alsof ze hun tekst van een blaadje voorzingen, maar Frank McComb swingt als Stevie Wonder in zijn hoogtijdagen. Terwijl Dwight Trible (zie bespreking van zijn eigen plaat op deze pagina) de juiste man is voor het funky, Shaft-achtige Everybody’s Movin’.

[Recensie door Gijsbert Kramer – de Volkskrant]

Luister hier naar het album

Koop hier het album op Vinyl, CD of als Download